Ont-prikkelen

Terug naar overzicht

Authentic Movement en omgaan met hoogsensitiviteit & burnout

In deze ochtendreeks zal je kennismaken met de werkvorm Authentic Movement. Zij ligt ingebed in de dans- en bewegingstherapie en is geworteld in het Jungiaans gedachtengoed.
Aan de basis van Authentic Movement ligt het leren luisteren naar en het naar waarde schatten van de signalen van jouw lichaam, jouw gevoelens, jouw verbeelding, … 

Authentic Movement leert je te vertragen en de prikkels die je ervaart te belichamen. Dit alles gebeurt in een stille ruimte waar je met gesloten ogen jezelf waarneemt en beweegt. Het effect van Authentic Movement drukt zich uit in rust, in meer vreugde, energie en vertrouwen. Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het "los-laten" en "over-geven" in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

Vele beoefenaars vertellen hoe Authentic Movement op een zachte manier heling heeft laten gebeuren, waardoor ze echter en met meer vertrouwen in hun leven staan. Ze ervaren hoe hun eigenheid wordt belichaamd en hoe deze ervaring respect, aanvaarding en integratie in hun lichaam en geest bewerkstelligt.  Naast bewustwording en heling ervaren sommigen Authentic Movement als een meditatiewerkvorm, anderen als een plaats waar creativiteit wordt geprikkeld.

Deze reeks werd opgezet op vraag van verschillende mensen met burnout(klachten) en hoogsensitieve mensen. Onderzoek heeft aangetoond dat Authentic Movement een positief effect heeft op een overprikkeld zenuwstelsel. 

Niek Ghekiere

Coördinator

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

Gerelateerde agenda-items

©2019 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie