Authentic Movement

Terug naar overzicht

Authentic Movement oefent je op een specifieke manier in het "los-laten" en "over-geven" in beweging en aan de lichaamsimpulsen. Ze levert een belangrijke bijdrage in het versterken van lichaamsbewustzijn en lichaamsgevoel en heeft een positief effect op ons zelfbeeld, zelfvertrouwen en zelfwaarde.

In deze avondreeks zal je kennismaken met de werkvorm Authentic Movement.  Zij ligt ingebed in de dans- en bewegingstherapie en is geworteld in het Jungiaans gedachtengoed.

Aan de basis van Authentic Movement ligt Jungs concept van actieve verbeelding.  Het is een werkvorm die ons in staat stelt verbeelding te gebruiken als poort naar diepere, (on)bewuste lagen in onszelf.  Op die manier draagt Authentic Movement niet alleen bij tot een grotere bewustwording, maar verschaft ze je ook de mogelijkheid om te ervaren hoe verbeelding een bron is om te herstellen en je nieuwe vaardigheden eigen te maken. Zo ontwikkel je helderheid van waarneming en een manier waarop je hiervan uitdrukking geeft in beweging. 

Vele beoefenaars vertellen hoe Authentic Movement op een zachte manier heling heeft laten gebeuren, waardoor ze echter en met meer vertrouwen in hun leven staan.  Ze ervaren hoe hun eigenheid wordt belichaamd en hoe deze ervaring respect, aanvaarding en integratie in hun lichaam en geest bewerkstelligt.  Naast bewustwording en heling ervaren sommigen Authentic Movement als een meditatiewerkvorm, anderen als een plaats waar creativiteit wordt geprikkeld.

Niek Ghekiere

Coördinator

Niek Ghekiere

+32 498 52 95 52

©2020 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie