Hij ... De man die ik in wezen ben

Terug naar overzicht

Iedere man heeft een centrum van waaruit hij de drang heeft om te creëren en zichzelf uit te drukken. Er is een deel in iedere man dat gerespecteerd moet worden, anders voelt hij zich niet lekker in zijn vel zitten. Mannen die zich goed voelen over zichzelf en bij wie andere mensen zich prettig voelen, zijn mannen die dit middelpunt ontdekt hebben. Richard Rohr

Hoe voelt het om tegenwoordig man te zijn? Heb je de indruk dat mannelijkheid wordt gerespecteerd, op prijs gesteld? Ben jij gewend als man alles alleen te doen? Ben jij op zoek naar je positie als man, tegenover vrouwen, in je werk, als vader of als zoon? Wil je ontdekken wat man-zijn voor jou betekent?

Heb jij als man al eens stil gestaan bij die vragen? Man ben je vanaf je geboorte. Je man voelen is een ander paar mouwen. In onze cultuur worden mannen vooral opgevoed door vrouwen, daardoor ontbreekt het vaderbeeld. In andere culturen begeleiden oudere mannen de jongens bij hun man-wording. Over heel wat essentiële waarden hebben wij geen weet meer of slechts een vaag beeld.

Door voor jezelf in te vullen wat man-zijn betekent, stuit je heel vlug op clichés. Veel mannen hebben behoefte aan meer bewustzijn van en inzicht in de mannelijke energie en identiteit. Deze reis naar binnen vraagt moed en is vaak beangstigend, maar mannelijke kracht kunnen we enkel krijgen van of halen bij mannen!

Deze groeigroep staat stil bij verschillende facetten van man-zijn: hun rollen, hun verlangens, hun pijnen en hun teleurstellingen, hun omgaan met emoties en hun omgaan met de vrouw en vrouwen. Deze groep staat stil bij waarden die het man-zijn verstevigd en relaties verdiept.

Dirk Ghekiere

Coördinator

Dirk Ghekiere

+32 494 59 46 29

Meer info en Inschrijven

©2021 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie