Terug naar overzicht

Winter Quest II

  • Algemeen
  • Praktisch
  • Docent

De Winter Quest is een oude overgangsrite: de reis naar het middelpunt van de ziel.

De winter is het seizoen waarin de natuur zich terugtrekt en zich in een mantel van verstilling hult. Het licht en de warmte zijn schaars, alles wordt naar binnen gericht.

Eeuwenlang hebben mensen zich teruggetrokken in de natuur om in volledige afzondering antwoorden te vinden op hun levensvragen en om spirituele wijsheid te verwerven.

Ook vandaag is deze aloude ceremonie een intensieve en voedzame manier om inspiratie, inzichten en antwoorden te vinden die van betekenis zijn voor jouw levenspad.

Tijdens deze reis verblijf je twee dagen en twee nachten in de ongerepte natuur, op een plek die speciaal voor jou bestemd is. je bent er vastend en alleen met jezelf en met vooral de Spirit van het Noorden die daar jouw leraar is. Om naar binnen te keren, de verbinding met jezelf en met de aarde te herstellen, om leven te vernieuwen, contact te maken met je bestemming, om heling te vinden, om je innerlijk vuur te hoeden. 

We gaan de duisternis in omdat daar de ziel zich bevindt. Sommige dingen kunnen we best in het donker doen, zoals het omzetten van ruwe grondstoffen in werktuigen en kunstvoorwerpen. Er huist in onze ziel een smid die de mislukkingen en successen van een mensenleven omsmeedt tot eeuwige vormen die ons maken tot wie we zijn.

Deze Quest is een uitgelezen setting om de goddelijke smid zijn werk te laten doen, waardoor je jezelf (meer) kan harden en stalen en helpen in de wereld echt iemand te zijn.

 

Pas als je de moed toont je weg te gaan, toont de weg zich aan jou

(Paulo Coelho)

(Klik voor data en prijzen op het tabblad praktisch)

Om deel  te nemen aan deze zoektocht, waarbij water en vuur jouw metgezellen zijn, moet je al ervaring hebben met Vision Quest, en dien je een motivatiebrief te sturen naar Dirk

Prijs deelname

€ 895 (incl.BTW)
Definitief ingeschreven na betaling van € 395 voorschot.

Datum

Eerste bijeenkomst: 31 oktober om 19u in AgapeBelgium, Koolskamp. De Winter Quest zelf gaat door in Frankrijk.

Winter Quest II: 10 tem 17 februari 2024. We starten om 10u en eindigen omstreeks 14u.

Organisatie

PLPC


Bijeenkomst

Op dinsdag 31 oktober 2023 om 19u is er een bijeenkomst met alle deelnemers en staf van de winter Quest I. Deze bijeenkomst is als kennismaking, laatste tips als voorbereiding en alle nodige praktische info. Ook de carpooling wordt hier geregeld. Je krijgt er steun en begeleiding in jouw proces. Deze eerste bijeenkomst vindt plaats in Koolskamp.

Voorbereiding

Stuur je motivatiebrief op naar Dirk met vermelding van je naam en de periode dat je op Vision Quest gaat.

Dirk Ghekiere

Docent

Dirk Ghekiere

+32 494 59 46 29

De Winter Quest wordt begeleid door ceremonieleider Dirk Ghekiere (1951).

Vele jaren deed hij onderzoek naar de Noord-Amerikaanse tradities. Hij werd ingewijd in de eeuwenoude wijsheid door zijn teachers en Elders in Noord-Amerika, vooral Lakota en Chippewa Cree, die hem tot op vandaag trainen en inspireren. Door hen werd hij geïnitieerd tot zweethutleider, tot drager van de heilige pijp en kreeg hij toestemming om Vision Quest in de wereld te brengen. De afgelopen 20 jaar heeft hij zo honderden mensen naar de berg gebracht en bijgestaan tijdens deze life changing reis. Dirk begeleidt jaarlijks heel wat ceremonies, zowel in België als in het buitenland. Zijn jarenlange ervaring, zijn heldere kijk en aanpak, en zijn humor inspireren mensen. 'Walk your talk' staat hoog aangeschreven in zijn werk en in zijn leven.

Wanneer: 10 februari 2024 tot 17 februari 2024
Waar: Toy Viam, Frankrijk
€895.00 Incl. catering Incl. BTW

©2023 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie