Workshop somatic experience (traumatherapie) met Concha Garcia Allen (USA)

Deze workshop is een helende oefening in stoppen, voelen en loslaten. Ze wordt gegeven door Concha Garcia Allen, een bekende traditionele medicijnvrouw uit New Mexico

28 maart tot 29 maart 2020 Gent
Lessenreeks 2 trainingen
€ 240 Excl. catering | Incl. BTW
Terug naar overzicht

Trauma’s hebben we allemaal. Zowel jij als ik. Het verschil in elke persoon is hoe je met die trauma’s omgaat. Somatisch (= lichamelijk) ervaren is een natuurlijke benadering voor genezing van trauma.

Somatische ervaring is gebaseerd op het bestuderen van wilde prooidieren, die zelden getraumatiseerd zijn, hoewel ze regelmatig worden bedreigd. In tegenstelling tot prooidieren, hebben mensen door onze rationele hersenen (neo-cortex) de neiging het natuurlijke dierlijke instinct af te remmen of helemaal uit te schakelen om een ​​trauma te ontladen. Het gevolg is dat trauma geblokkeerd blijft in onze spieren, botten en zenuwstelsel,... Dit kan extreme emotionele ervaringen veroorzaken zoals angst, woede, gevoelens van hulpeloosheid, gevoel van verlies, depressie... Bovendien kan het ook resulteren in een aantal lichamelijke ervaringen zoals bijvoorbeeld gevoelloosheid, pijn overal en altijd in het lichaam, strakke spieren, duizeligheid, veranderingen in het zicht, verlies van eetlust, diarree en slapeloosheid om er maar een paar te noemen.

Deze workshop is een helende oefening in stoppen, voelen en loslaten. Je zult comfortabel op de vloer liggen met dekens en kussens, waardoor een veilige, vertrouwde, geaarde en koesterende ruimte ontstaat. Je zult leren om je gevoelens te vertragen en te volgen, openstaande, niet-oordelende aandacht te houden voor een intern weten, direct ervaren, maar nog niet in woorden. In deze vredige ruimte zul je weer in balans komen, je eigen onschuld en zoetheid vinden. Als medicijn in deze sessie kan een gebed, gedicht of lied worden aangeboden.

Praktische informatie
Concha García (USA)

Coördinator

Concha García (USA)

Praktische informatie

Datum

Zaterdag 28 en zondag 29 maart van 10u tot 18u00.
Inschrijving is noodzakelijk.

Benodigdheden

Je krijgt een informerende brief na inschrijving toegestuurd.

Concha Garcia Allen

Concha is een erkend ‘Somatic Experience Practitioner’ en erkend massagetherapeute. Concha wordt door haar gemeenschap gezien als een medicijnvrouw. Ze werd opgeleid door “Grandmother Guadalupe” en Maria Felix in de Huichol traditie, Mexico, in sacred rituals and ceremonies.

Zij toont ons hoe ceremonie een waardevol onderdeel kan zijn van een bewustwordings- en groeiproces. Ze biedt in haar workshops niet alleen een schat van informatie, maar neemt ons mee in ervaringen waarin ze gebruik maakt van traditionele rituelen, dans en expressie, het samen-zijn en samen creëren. Haar benadering brengt vreugde en verbondenheid en leert ons over de kracht van kleine rituelen, beweging en aanvaarding voor een therapeutisch proces.  

Kostprijs

€240 (incl. BTW)


Locatie

Gent

Inschrijven

De informatie die je hieronder invult zal gebruikt worden op officiële documenten.

Persoonlijke informatie


Adresgegevens

Facturatiegegevens


©2020 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie