AgapeBelgium kent een
rijke geschiedenis in
het lichaams- en ervaringsgericht
psychotherapeutisch werken

Lichaamsgerichte psychotherapie heeft een belangrijke bijdrage in het leren omgaan met emoties, spanningen, stress en angst. Het resultaat van deze benadering van therapie drukt zich uit in een grotere ontspanning, vreugde, vertrouwen, dankbaarheid en bewustzijn.

Naast het therapeutisch werken, krijgt ceremonie en ritueel een belangrijke plaats in ons aanbod. Oude en traditionele ceremonies geven erkenning aan alle leven dat ons omringt, zonder de realiteit van onze samenleving teniet te doen. Ceremonies leren ons over de bijzonderheid van respect, de kracht van dankbaarheid, steunen ons in volhouden, eerlijkheid en de schoonheid van (het) leven eigen te maken.

Ontdek ons volledig aanbod

Ik word diep geraakt via aanrakingen op mijn lichaam die contact maken met de dieper liggende structuren en weefsels. Een nieuw bewustzijn ontvouwt zich. Dankbaar. Griet

Griet Mertens, Dans- & Bewegingstherapeut

Ik heb Gilles enkele maanden geleden leren kennen door therapeutisch werk. Op het eerste zicht misschien wat onzeker maar na die maanden kan ik bevestigen dat hij zijn werk zeer goed doet. Begripvol, zacht, zoekend naar de juiste benadering, respectvol, zonder oordeel.

Jan M.

Deze opleiding verweeft heel overzichtelijk de menselijke psyche in deze hedendaagse tijd met authentieke sjamanistische principes.

Karla Hulpiau

Bio-energetica is voor mij in verbinding komen met mezelf. Door te ademen, te bewegen mijn lichaam, mijn ziel en mijn geest ontmoeten en verkennen.

Carine

Rahul Bharti is erg gepassioneerd en deskundig en dat is absoluut aanstekelijk. Een aanrader voor iedereen die meer structuur in zijn leven wil en vooral gezonder en positiever wil leven!

Claudia

A very deep introduction to healing arts. this school is a territory of love wisdom and respect.

Gilad

Het cursus weekend Belichaamde Spiritualiteit en Authentic Movement heeft mij, zoals steeds weer bij Agape Belgium, veel gebracht. Mijns inziens draagt deze cursus bij aan een betere wereld. Zowel betreft betere zorg voor onszelf, elkaar en de natuur. Alles is verbonden. Een regelrechte aanrader!

Eva van Hinte-Hup, psychologe, 31 jaar

Als je je kind wil zien groeien en bloeien, niet twijfelen, mijn zoon van 9 staat er terug, zelfvertrouwen is omhoog en kan innerlijk veel meer doseren

Inge Bouteca

De reeks heeft mij een veilige structuur gegeven om de mogelijkheden van mijn lichaam te exploreren in een periode van herstel van een chronische ziekte. Het gaf me de kans om terug vertrouwen op te bouwen in mijn lichaam. Het herwinnen van dit vertrouwen is een erg waardevolle schakel in mijn herstel.

Annelies, 38, loopbaancoach

Bio-energetica …betekent adem, de essentie van het leven… betekent je eigen ruimte ontdekken, betreden, inlijven. … betekent bewegen, de taal van jouw lichaam spreken. … betekent zoeken en ontsluiten van jezelf en je prachtige potentieel. … betekent respect en liefde voor jezelf, en van daaruit verbonden respect en liefde voor de andere en het andere.

Jen

Graag wil ik je bedanken voor de reeks. Het is van belang, van betekenis voor mij. Vooral de stemoefeningen, het is fijn om zo 'van-binnen-uit' te bewegen. Fijn om dit te ontdekken.

Marlies Vandevelde, Dans- & Bewegingstherapeute in opleiding

Vooraleer je als therapeut van start gaat, is het heel zinvol om eerst aandacht te besteden aan je eigen persoonlijke groei. De opleiding bood mij de kans om 4 jaar lang op pad te gaan naar mijn eigenwaarde.

Voormalige studente DBT

In deze lockdown periode vind ik het een kans om te zoeken wat mij helpt om in connectie met mijn lichaam te blijven gedurende de dag. Ik merk dat de, hele ogenschijnlijk kleine bewegingen, van de B.F., zoveel effect hebben op mijn psychisch welbevinden gans de dag.

Mady Termote, Dans- & Bewegingstherapeute

Onlangs volgde ik A Movement bij Agape met Niek Ghekiere. Ik besloot het erop te wagen ondanks mijn voorzichtige houding tgo het aanbod trainingen in spiritualiteit. Ik ben teruggekomen als een tevreden en verrijkte vrouw.

Anne-Marie Desmet, psychotherapeut

De opleiding Reichiaanse karakterstijlen heeft me meer inzicht gegeven in de wereld van het lichaamspsychotherapeutisch werk. Naar mijn mening een zeer nuttige opleiding voor iedere therapeut die werkt met patiënten met psychosomatische lichaamsklachten.

Sophie Van de Put, 44j, Kinesitherapeute - Fasciatherapeute

Het is tof om mee te doen met de reeks. Enerzijds jammer dat ik er niet live kan bij zijn. Maar het fijne is wel dat ik het op mijn tempo doe. Het doet me deugd om alles wakker te maken.

Joyce Denooze, Lichaamsgerichte therapie, loopbaanbegeleiding en groepstrainingen

Het was voor mij een unieke ervaring van hoe kracht kan opgebouwd worden vanuit respect. Van waaruit is een belangrijke vraag die me bezig houdt. Het oorspronkelijk respect in jezelf terug te vinden, te voelen, en vandaaruit KRACHT die komt om dat daadwerkelijk in de wereld te zetten.

Veerle

Joeri Calsius weet met een bevlogenheid lichaamswerk in therapie levend te maken. Dit was een onderdompeling in een bad met afwisselende technieken, invalshoeken en verrassende uitkomsten.

Liesbeth Van Lo, 31 jaar, sociaal-agogisch werk, Chinese energetische therapie

In deze cursus kon ik niet alleen nieuwe dingen leren, het waren stuk voor stuk ook momenten waarin ik mezelf kon terugvinden en waarin ik mijn eigen identiteit kon herontdekken.

Ann S'Jongers

Deze driedaagse biedt onvermijdelijk waarde op het gebied van de eigen persoonlijke ontwikkeling als behandelaar alsook waarde voor de onderbouwing van een professioneel kader. Dit dankzij een topdocent die weet hoe te boeien en te prikkelen. Ik zou dit zo opnieuw volgen. Een aanrader!

Stijn Bijnens,

Joke uit Belgie deed mee aan een programma bij Anne-Marie en kreeg in 2 weken 6 nieuwe deelnemers in haar kwaliteits programma. Joke Oosters, business coach, therapeut en trainer www.trustforbusiness.be

Joke Oosters

“Amber Gray has brilliantly infused and integrated Polyvagal Theory. Her work has had profound impact on survivors of torture, war and trauma by enabling them to experience safety and for their nervous systems to become sufficiently integrated to express love and trust of others.”

Stephen Porges

"De zweethut is een fantastische ervaring die ik dank zij de professionele begeleiding heb mogen leren kennen. Dit smaakt naar meer."

Tom

Toch nog even melden hoe waardevol mijn opleidingen waren bij jullie. Ook mijn agape opleiding kan ik dagelijks omzetten in mijn werk. Het geeft me een stevig fundament.

Evan Van Lissum, Ideator

'Ik ben 60 jaar en volg de opleiding Connected Living. Hiermee geef ik mezelf de kans om de jaren, die voor mij liggen, waarachtig en in schoonheid te beleven'.

Carine Van Tieghem

De opleiding dans-en bewegingstherapie in Agape heeft me veel gegeven. Ik ben er terug tot dicht bij mezelf gekomen en heb er vertrouwen gekregen om de confrontatie met mezelf aan te gaan. Ik ben Agape dankbaar voor de veiligheid in de opleiding.

Charlotte Garmyn, Dans- & Bewegingstherapeute

De liefde die Toroa verspreidt, is besmettelijk. Hij ziet ieders unieke kwaliteit en energie en wijst dat aan degenen die het nodig hebben. Het motiveerde me enorm.

Malou

De beslissing om de opleiding te doen is het mooiste cadeau in mij leven dat ik mezelf heb gegeven heb. Ik voel dat ik NU pas LEEF en eindelijk durf te gaan voor mijn dromen.

Hilde van Cutsem

De opleiding heeft zeer veel betekend in mijn leven Het heeft mijn leven op een spoor van “een levenslang traject van leren” gezet, een leren in beweging en met hart en ziel.

Renate

Het aanleren van een HAKA is een intense ervaring die me in contact heeft gebracht met mijn innerlijke kracht & met bevrijding van mijn stem. Echt bijzonder waardevol!

Els H. - 58 j. - HR-Officer

Dankbaar voor deze mooie ervaring en het aan de lijve kunnen gewaarworden wat de kracht en waarde is van het veilig kunnen verbinden. Met mezelf, dankzij de groep en de zeer aanwezige en authentieke docente. Graag breng ik deze kennis (van de polyvagaal theorie) en inzichten, op mijn beurt, verder over.

Anne, Psychotherapeut en docent

De lesgever beheerst een zeer mooie combinatie van theoretische fundering en praktijk en dat is boeiend, aangenaam en inspirerend

Kathleen Houtteman

State of the art theoretische onderbouwing van lichaamsgericht werken. Inhoudelijk sterk, en ik vond ook handvaten om de vertaling te maken naar mijn eigen werk.

Ann De Ron, 47, trainer Emotioneel Lichaamswerk en Lichaamsgericht therapeut.

Door oordeelloos en objectief te leren kijken en dit te leren verwoorden, maakt het voor mezelf ook gemakkelijker om op die manier naar mezelf te kijken.

Martine D'Hooghe

Karakterstructuren heeft me naar de diepere lagen van mezelf gebracht, heeft me inzichten gegeven in het onderzoek hoe mij karakter is ontstaan, hoe mijn lichaam is gebouwd, hoe ik mij gedraag en waarom ik voel zoals ik voel.

Griet Mertens, Dans- & Bewegingstherapeut

Ik vind het geweldig hoe de opleiding bij AgapeBelgium in elkaar zit. De afstemming vind ik super. Je wordt er gestimuleerd jouw kwaliteiten neer te zetten in de wereld.

Caroline Buys, Dans- & Bewegingstherapeute

Ik heb dit weekend geleerd over een nieuw en mijn eigen land en heb van daaruit een nieuwe kracht ontwikkeld en deze in de Haka gebracht. Wat een bijzondere ervaring.

Laura

Ik heb in mezelf de mogelijkheid gevonden om kennis te maken met mijn diepste kern. Ik heb mijn talenten, verlangens, passie, dromen en mogelijkheden mogen ontmoeten, evenals mijn valkuilen, beperkingen, frustraties, verdriet, gekwetstheid, onvermogens, angsten en duistere kantjes. Misschien is het grootste cadeau van 7 jaar Agape dat ik vrouw heb mogen worden !!!!!!!!!!!!

Anouk Brockx

Dankzij de opleiding DBT sta ik veel bewuster in het leven. Ik ben mij bewust van de patronen waarmee ik leef. Ik kan die proberen te doorbreken als ze mij blokkeren.

Voormalige student DBT

Door de Fire keeper training ben ik me bewust geworden van wat 'in verbinding gaan' wil zeggen en mijn persoonlijke obstakels hiermee. De training geeft me meer vertrouwen in mezelf en mijn levenspad.

Rebecca Lenaerts, 40j, kunstenaar

In het doen van de Haka ontstaat een groot gevoel van kracht en verbinding, die op vele lagen ervaren kan worden. Een aanrader!

Geertrui Gardeyn

AgapeBelgium biedt een omgeving waarin je jezelf 100% veilig en op je gemak voelt, je krijgt tijd om te groeien. Een heel fijne ervaring die me zal aanzetten om een nieuwe weg in te slaan.

Lieve Pillen, interieurarchitect

'n Haka workshop vind ik een echte aanrader. Haka bevordert zowel teamspirit als persoonlijk leiderschap.

Tine - 65. Paardencoach.

De professionaliteit en ervaring van de trainer maakten deze module binnen de opleiding Embodied Coach niet alleen de spreekwoordelijke kers op de taart, maar ook een flink stuk van de bijzonder krokante bodem en de fris fruitige vulling. Warm aanbevolen!

Jozef Sercu, Docent muziek, drama, dans Lichaamsgericht Coach bij Het Poorthuis Brugge

Wij, Wil (moeder) en Djamilia (dochter) hebben de Bartenieff reeks gedurende 2 weken samen gedaan. Heel waardevol om oefeningen te doen waarbij het luisteren naar het eigen lichaam centraal staat.

Djamilia Damen (Dans- & Bewegingstherapeute in opleiding) & Wil

In deze driedaagse laat Joeri Calsius je proeven hoe zijn manier van werken met het lichaam dat een brug kan slaan tussen oost en west, tussen mind, body en soul.

Sophie Huybrechts, 34j, klinisch neuropsycholoog en shiatsu therapeut

“Heel aangenaam verrast geweest van de workshop Reichiaans ademwerk. Het was heel intens en je bent vooral in goede handen. Dit gaat zo diep dat je lichaam de kans krijgt om ballast naar buiten te brengen. Bedankt om dit ademwerk verder te zetten. Een echte aanrader.”

Darline V.

Bio energetica was een onvoorspelbare reis naar onbekende delen van mijn lichaam. Ik ben verschillende krachtbronnen in mezelf tegengekomen, waardoor ik nog meer bewust werd van de innelijke wijsheid die in mijn lichaam aanwezig ligt.

Griet Mertens, 44j, Dans- & Bewegingstherapeut

'Nu anderhalve week later voel ik de rijkdom die ik uit deze Summerschool heb mogen ontvangen, nog steeds diep doorwerken binnen in mezelf en in mijn leven. En daar ben ik enorm dankbaar voor. Dankjewel!"

Rebka Netsere, 42 jaar, Dans- & Bewegingstherapeut, Dansimpulz

Ik ben niet meer diegene die ik meende te zijn. Door ervaringsgericht lichaamswerk onderbouwd met wetenschappelijk gefundeerde modellen leerde ik naar mezelf te kijken en mezelf langzaam te aanvaarden zoals ik echt ben.

Inge Denayer

Deze 4-daagse werd aangekondigd als een weldaad voor de geest. Ik ben diep dankbaar dat Agape deze zomerschool organiseert, en zo ruimte creëert om stil te vallen, in beweging te komen, bewogen te worden, en je zo dieper te verbinden met jezelf en de ander, in de ruimste zin van het woord. Deelnemen aan dit…

Geertrui Gardeyn, 51 jaar, psychologe en mindfulnesstrainer

Dit was een geweldige introductie in de polyvagale theorie. Ik zou elke therapeut ten zeerste aanbevelen om de polyvagale bril op te zetten en deze in hun werk te implementeren!

Laura du Bois, leerkracht en Lifecoach in opleiding

Als hulpverlener is het essentieel dat dergelijke opleiding kan doorgaan in tijden van corona, ook wij hebben voeding nodig om verder te kunnen, zowel mentaal, emotioneel, fysiek als relationeel.

Sophie Vanhaecke, Psychomotorisch en Dans- & Bewegingstherapeute

Door bewust te worden dat er een verband bestaat tussen chronische spierpijnen en onderdrukte emoties en door specifieke oefeningen te geven om die spieren te ontspannen, wordt ook het bewustzijn van de verschillende delen in ons lichaam vergroot en herwinnen we aan gratie in onze bewegingen.

Isabelle Hoet

Bonding is voor mij een houvast, een groep waarin ik leer wat thuiskomen is en waar ik me veilig kan voelen. In de groep kan ik delen wat er in me leeft en ontdek ik wat er me echt bezighoudt.

Inge Dinnecourt

Joeri Calsius leert je luisteren naar het lichaam om dan met hands on werk spanningen/affecten/gevoelens/emoties om te zetten naar beelden en dit te laten ervaren als deel van je lichaam.

Christophe Tylleman, osteopaat, 42 jaar

“Wat een reis! Tijdens deze 4-daagse duik je diep in jezelf, steeds in verbinding met de ander en de context. Voeg hier nog een pak spirituele wijsheden aan toe en je keert gegarandeerd terug als een beter authentieker mens.”

Veerle Decoo, coördinator Mentor vzw

Ik startte in 2008 aan de training Life Coach Connected Living. Deze diepgaande ervaring in en met de natuur bracht me opnieuw bij wie ik ooit was en waar ik mezelf vond, in de natuur.

Stefan De Keersmaeker, Windhorse Services BVBA

de psychodynamische ontwikkeling van een individu leren kennen is een meerwaarde in de osteopatische praktijk

Christophe, 42 jaar, osteopaat

Het is een innerlijke schoonmaak. Het smaakt naar meer. Iedere keer kom je nieuwe zaken tegen en wordt er iets anders losgemaakt. Ik zou het iedereen die ik graag zie cadeau willen doen. Het is een ode aan het leven in de zuiverste vorm.”

Arne D.

Ik heb een sterker groepsgevoel ontwikkeld dan voorheen. Het gaat niet alleen om mij. Het gaat om mij én het gaat over grotere geheel zoals de groep waar ik deel van uitmaak.

Geert de Groof

“Fijne ervaring met diepgang en verbinding!”

Kim V.

De Vision Quest heeft me gebracht bij de wortels van mijn angst. Door er in contact mee te zijn op mijn spot, de meest veilige plek in de natuur, een plek van gedragenheid en bescherming, kon een diepe heling starten.

Griet

De verdieping in de voor mij al bekende stof over de Poly Vagal Theory heeft mijn drive ermee te werken met mijn clienten alleen maar versterkt.

Marijke Van Dijk, orthopedagoog & psycholoog BA

Historiek Agape Belgium

1987
1992
1994-1999
2004
2010
2014
2015 - 2016
2021

AgapeBelgium ontstond in 1987 onder de naam Isis. Deze kleine onderneming, gedragen door Dirk Ghekiere en Lieve Verhelle, creëerde een platform waar visies op bewustwording, heling en spiritualiteit in lezingen en workshops aan de man werden gebracht.

In 1992 werd Isis omgedoopt tot Agape. Dirk en Lieve hadden ondertussen hun opleiding in het emotioneel lichaamstherapeutisch werken succesvol afgerond. Verder bouwend op de bestaande visie, groeide Agape uit tot een centrum waar het emotioneel lichaamswerk de centrale benadering vormde in het begeleiden van mensen. Naast het lichaamsgericht psychotherapeutisch werken, drong de noodzaak zich op om ook de zingeving en spiritualiteit in de behandeling meer plaats te geven. Op hun reizen kwamen Dirk en Lieve in contact met verschillende volkeren die hun oude traditionele waarden en gebruiken levend hielden voor hun volkeren. In hun benaderingen van geestelijke gezondheidszorg werd  ook ruimte en erkenning aan spiritualiteitsbeleving.

Na een intensieve training, krijgt Dirk Ghekiere toestemming om mensen te begeleiden in vuurloopceremonies.  In 1994 geeft hij zijn eerste vuurloopceremonie. Het is de start van vele vuurloopceremonies en hij zal meer dan 5000 mensen over het vuur begeleiden.  In 1995 geeft hij zijn eerste zweethutten en in 1998 wordt hem de Vision Quest gegeven. De opleiding ‘Sjamanisme en transformatie’ gaat zijn eerste jaargang in. Deze opleiding groeit uit tot de opleiding ‘Lichaams- en Ervaringsgerichte Therapie en Sjamanisme’.  In 1999 verhuist Agape vzw naar Koolskamp, waar een oude hoeve verbouwd en ingericht wordt om therapie, opleidingen en trainingen te kunnen verzorgen.

Dirk Ghekiere vraagt zijn zoon Niek om een opleiding in Dans- en bewegingstherapie op te zetten. Samen met Stephanie de Bruijckere verzorgen ze voor het eerst in 2005 de eerste jaargang van deze opleiding. Ondertussen is de opleiding Dans- en bewegingstherapie een vaste waarde in het centrum, heeft het samenwerkingsverbanden met universiteiten en hogescholen in de hele wereld en vinden onze afgestudeerde studenten werk in de reguliere geestelijke gezondheidzorg, de medische gezondheidszorg of als zelfstandig dans- en bewegingstherapeut.

Niek Ghekiere en Stephanie de Bruijckere nemen het dagelijks bestuur van Agape over van Dirk en Lieve. Onder de naam AgapeBelgium omkaderen ze het aanbod van het centrum. AgapeBelgium gaat een samenwerkingsverband aan met het Laban Institute for Movement Studies, New York. Deze samenwerking houdt in dat AgapeBelgium hun opleiding tot Gecertificeerd Bewegingsanalist organiseert voor Europa. Met zijn thuisbasis in Koolskamp kent deze opleiding een internationale aantrekkingskracht tot Nieuw-zeeland en China.

AgapeBelgium wordt genomineerd voor een Unesco-erkenning. De inzet voor het dans-ceremonieel erfgoed, de dans in een therapeutische context en zijn toepassingen hiervan voor bedrijven, coaches en gezondheidswerkers ligt aan de basis voor deze erkenning. AgapeBelgium is opgenomen in de lijst van erkende instituten van Unesco, onder de International Council of Dance.

AgapeBelgium wordt een partner van het bedrijf ‘La Genetouse’ in Frankrijk. Deze organisatie, met verhuur gite, gelegen op een domein van72ha bossen en weiland,  zal de internationale programma’s van AgapeBelgium huisvestigen en helpen faciliteren.

In 2016 wordt AgapeBelgium  door de Vlaamse Overheid erkend. AgapeBelgium wordt een KMO-p dienstverlener voor de pijlers opleidingen en trainingen.

In 2021 bereikt AgapeBelgium een nieuwe mijlpaal. Bovenop de verlenging van de KMO-p registratie, kan de organisatie vanaf nu ook uitpakken met het Qfor-kwaliteitslabel. Het Qfor-model is een objectief en betrouwbaar certificaat en meet de kwaliteit van de geleverde diensten binnen organisaties die learning- en consultingdiensten aanbieden. De Qfor-erkenning is een waarborg voor ondernemingen die op zoek zijn naar instellingen die erkend zijn voor hun professionalisme, hun expertise en hun ervaring.

1987 1992 1994-1999 2004 2010 2014 2015 - 2016 2021

Lesgevers Agape Belgium

Alain Pringels
Alain Pringels

België

Psychopathologie

Alain Pringels is klinisch psycholoog. In zijn praktijk als psychotherapeut werkt hij vanuit een psychoanalytisch kader, met ondersteuning van creativiteit en kunst als therapievormen. Hij put daarbij uit zijn jarenlange ervaring als theatermaker en kunstenaar. Waar tijdens de tocht naar onszelf woorden tekort schieten, zoekt hij verder middels andere wegen van expressie (tekenen, schilderen, poëzie, stem- en ademhalingstechnieken).

dr. Amber Elizabeth Gray
dr. Amber Elizabeth Gray

United States of America

Polyvagal Theory

Amber is een langdurige beoefenaar van lichaamsgerichte kunsten en wetenschappen (somatische psychologie, levensimpressies lichaamswerk, energiegeneeskunde, cranio-sacrale therapie, yoga en shiatsu), een erkende geestelijke gezondheidsprofessional en een pleitbezorger van mensenrechten. Ze is een bekroonde danstherapeut en een geautoriseerde Continuum Movement Teacher. Amber werkt al bijna 20 jaar samen met mensen die mensenrechtenschendingen, oorlog, natuurrampen en humanitaire responsteams hebben overleefd. Ze is momenteel directeur van Restorative Resources Training and Consulting, en haar non-profit tegenhanger, Trauma Resources International, en is klinisch adviseur bij The Center for Victims of Torture. Ze heeft een pioniersrol vervuld in het gebruik van somatische psychotherapieën, bewegingspsychotherapieën en creatieve psychotherapieën in interculturele contexten, zoals complexe humanitaire noodsituaties en natuurrampen.

Griet Verstraete
Griet Verstraete

België

Ademtherapie

“Ik ben gefascineerd en gepassioneerd om de wijsheid van het lichaam aan te boren en met de adem te werken door middel van bewustzijn en bewuste beweging. Ik ben een Open Floor Embodied Movement-leraar, Therapy-in-Motion beoefenaar en Transformational Breath® Facilitator en Trainer. Co-creator van de "Wheel of life" academie, die trainingen aanbiedt in zelfontwikkeling en zelfleiderschap. Ik faciliteer workshops en individuele sessies, waarbij ik de kracht van bewust verbonden ademwerk en belichaamde beweging combineer. Gedurende 6 jaar maakte ik deel uit van het IBF Admin Team en een deel van het admin team van Atman, de Oostenrijkse ademwerkvereniging. Ik was jarenlang staflid van de Belgische Vereniging voor creatieve therapie."

Jerry Dunson
Jerry Dunson

United States of America

Traumaverwerking & Spiritualiteit

Gerald Dunson is een 61-jarige indiaan uit de Verenigde Staten van Amerika uit de Kiowa (zuidelijke vlaktes van Oklahoma) en van de Ponca-stam (noordelijke vlaktes, die werden verplaatst naar de zuidelijke vlakten). Hij is een spiritueel leider en een therapeut die heeft gewerkt in de geestelijke gezondheidszorg, psychiatrische ziekenhuizen, adolescente groepshuizen. Hij heeft ook gewerkt voor de federale reclassering die groepen met de gevangenen faciliteerde. Vandaag zet hij dit therapeutische werk voort in heel Europa. Hij is beïnvloed door zijn oom Bearheart, Medicine Man, evenals door de Cheyenne, Lakota, Blackfoot en Navajo tradities. Een paar Europese spirituele leraren waren zijn vrienden, zoals Arnaud Desjardins en Lee Lozowick. Gerald 's visie is dat op een dag de hele mensheid hun verschillen opzij zal zetten en zal leren zien wat ze met elkaar gemeen hebben om een betere wereld te creëren voor de komende generaties.

Ingrid Baart
Ingrid Baart

België

Authentic Movement

Ingrid Baart houdt een master in danstherapie (Codarts, Rotterdam) en heeft intensieve studies gevolgd in Authentic Movement, Jungiaanse psychologie, dieptecounseling en trainingen in sensorimotor psychotherapy en trauma-sensitive yoga. Vanuit haar praktijk Lotz In Movement verzorgt ze als authentic movement practitioner individuele sessies, verdiepingsdagen en retraites en is medeorganisator van de International Peer Gathering of Authentic Movement Practitioners. Ze is sinds 2010 supervisor en scriptiebegeleidster voor studenten Agape en vanaf 2017 verbonden aan het Jungiaans Instituut, Nijmegen als docente lichaamsgerichte en symbolische psychotherapie. Zij beschouwt zichzelf als ‘body-soul worker’ een ambachtsvrouw en gids voor lichaam en ziel. Ze werkt daarnaast als visual artist. Met haar Indische roots ervaart zij oost en west in haar verenigd als yin en yang. Ze is getrouwd en moeder van 3 volwassen kinderen.

Anja Driesmans
Anja Driesmans

België

Dans- & Bewegingstherapie voor bedrijven

Anja is een Dans- en Bewegingstherapeut die in haar werk belichaming, meditatie, natuurverbinding en spiritualiteit gebruikt. Ze heeft veel individuen en organisaties geholpen om authentieke leiders te worden in hun vak en focust zich op het ontsluiten van het onbeperkte potentieel van de mensen die ze opleidt en coacht.

Concha García
Concha García

United States of America

Traumatherapie

Concha is een erkend ‘Somatic Experience Practitioner’ en erkend massagetherapeute. Concha wordt door haar gemeenschap gezien als een medicijnvrouw. Ze werd opgeleid door “Grandmother Guadalupe” en Maria Felix in de Huichol traditie, Mexico, in sacred rituals and ceremonies. Het spirituele pad van de Huichol is het pad van het hart. Zij is heel nauw verwant met de spirit van het hert en met de kracht van het vuur. Momenteel leeft ze in New Mexico (USA) waar ze in heel wat Pueblo’s een gerespecteerde traditionele danseres is. Haar respect voor de natuur, het vuur, het gebed en de dans zijn een rode draad in haar leven.

Christina Devereaux
Christina Devereaux

United States of America

Polyvagal Theory

Christina Devereaux, Ph.D., LCAT, LMHC, BC-DMT, NCC is ‘Associate Clinical Professor’ en ‘Programma Directeur’ van de opleiding Dans/Bewegingstherapie en Counseling aan de Drexel University in de Verenigde Staten. Ze werkte als co-editor van de American Journal van de danstherapie van 2011-2017 en is een tweevoudig President's Award-ontvanger van de American Dance Therapy Association (ADTA) voor haar uitstekende bijdragen aan het beroep (2008 en 2017). Naast het schrijven van veel publicaties, heeft ze een blog met Psychology Today "Betekenis in beweging: dansen met de geest in gedachten."

Daniëlle De Wilde
Daniëlle De Wilde

België

Ademtherapie

Daniëlle De Wilde werkt als ademwerker, professionele trainer-coach, MoonMother, Ceremoniële Fire Walk-leider, dans- en bewegingstherapeut, directeur van het instituut BAO Elan Vital Personal Development, Coaching en Mentoring in Brussel. Ze werkt al meer dan 30 jaar in de social profit sector (ziekenhuis, NGO & scholen) en met leiders in bedrijven om vitale werkomgevingen te creëren en burn-out te voorkomen. Als nationale vertegenwoordiger van de IBF voor België gedurende 20 jaar, was ze vice-president België van de International Coaching Federation en maakte ze 5 jaar deel uit van het IBF Admin Team, en ondersteunt ze nu het huidige Executive Team met het netwerken. Ze faciliteert ook Breathing & Healing Circles in Brussel / Brugge en leidt groepsreizen om weer in contact te komen met de natuur. Ze leidt therapeuten op in belichaamde coachingpraktijken. sjamanistisch ademwerk en ritueel werk op maat.

Dirk Ghekiere
Dirk Ghekiere

België

Communicatie & Ceremonieel leiderschap

Dirk Ghekiere is oprichter en inspirator van het centrum "Agape" in Koolskamp (België), van "La Geneytouse" in Toy-Viam (Frankrijk) en mede-oprichter van "The Spirit of Leadership" (S.o.L. België). Hij is een autoriteit in Ceremonieel Leiderschap, Groepsdynamica, Primal, Communicatie, Dramatherapie, Lichaamswerk en Systemisch Werken.

Essen Ahbleza
Essen Ahbleza

United States of America

Drum

Woordvoerder van de Mexicaanse en Lakota inheemse spirituele manier van leven, gebruiken, tradities en muziek. Hij biedt workshops en lessen aan in Europa, Noord- en Zuid-Amerika. Hij is een gerespecteerd man door veel ouderlingen over de hele wereld.

dr. Joeri Calsius
dr. Joeri Calsius

België

Psychosomatiek en trauma

Dr. Joeri Calsius is van basisopleiding klinisch psycholoog (PhD.) en kinesitherapeut, hij studeerde eveneens cultuurfilosofie (MA.) en gezondheidswetenschappen (MSc.). Hij specialiseerde zich als osteopaat D.O en als lichaamsgericht, psychodynamisch psychotherapeut. Hij is als klinisch psycholoog-psychotherapeut en lichaamstherapeut werkzaam in een eigen groepspraktijk te Maasmechelen met focus op een geïntegreerde benadering van stress, psychosomatiek en trauma. Zijn handboek ‘Werken met een lichaam dat moeilijk doet. Een andere kijk op het psychosomatische lichaam in therapie.’ (Acco, 2017) kent momenteel een tweede druk.

Lieve Thienpont en Caroline Buys
Lieve Thienpont en Caroline Buys

België

Bondingpsychotherapie

Lieve Thienpont, psychiater en cliënt gericht therapeut, heeft jarenlang samen gewerkt met psychodrama- en bondingpsychotherapeut en opleider Ingemar Arn. De laatste jaren heeft Lieve met Ramon Vega, Argentijns bondingpsychotherapeut, opleider en lichaamsgericht therapeut internationale bondinggroepen geleid. Lieve heeft haar eigen praktijk en is actief in vzw Vonkel te Gent www.vonkleenluisterendhuis.be waar zij mensen met levenseindevragen begeleidt. Caroline Buys, bijna gecertificeerd Dans- en Bewegingstherapeut, opgeleid bij AgapeBelgium, en MIT therapeut bonding, heeft in Argentinië bij Ramon Vega intensieve training in de bondingpsychotherapie gevolgd. En heeft in Slovenië een aantal bondingweekenden begeleid, onder supervisie van bondingpsychotherapeut en opleider Bogdan Polajner.

Lieve Verhelle
Lieve Verhelle

België

Emotionele Lichaamstherapie

Met een basisopleiding als verpleegkundige en haar ervaring als moeder van vier volwassen kinderen richtte ze samen met haar man Dirk in 1987 het centrum Agape op. Ze is opgeleid tot Emotioneel Lichaamstherapeute. Ze begeleidt vrouwentrainingen, bio-energetica, tantra, primal en encountergroepen. Haar liefde en respect voor mensen en voor de natuur brengen haar nog meer in contact met “al wat is”. Het werken vanuit deze instelling is voor haar een basis van waaruit zij mensen begeleidt, zowel individueel als in groep.

Marilyn Black Elk
Marilyn Black Elk

United States of America

Ancient Wisdom

Marylin Black Elk is de dochter van de alom gerespecteerde medicijnman Wallace Black Elk, die een afstammeling is van de legendarische Nicholas Black Elk (zie ook boek ‘Black Elk spreekt’). Ze is in South Dakota geboren binnen de Lakota Nation. Daar kreeg ze al van jongs af aan de traditionele wijsheden van haar volk onderwezen,waarin de heilige ceremonieën van de Lakota’s een belangrijke plaats innamen. Marylin wordt, waar ze ook komt, gerespecteerd en geëerd voor haar wijsheid, haar afstemming met de mensen en haar zorg voor iedereen die komt. Doorweven in haar manier van werken, in haar lezingen en teachings, zijn de spirituele lessen van haar elders, haar volk en haar verbinding met spirit.

Marjolijne Van Buren
Marjolijne Van Buren

Nederland

Lichaamsgerichte psychotherpie

Marjolijne van Buren-Molenaar heeft haar hele leven een grote voorliefde voor bewegen gehad. In 1987 studeerde zij af als docent lichamelijke opvoeding. Begin jaren ’90 schoolde zij zich om en sinds 1998 heeft ze een praktijk voor lichaamsgerichte psychotherapie. Ze is getrouwd en is moeder van drie kinderen. Marjolijne is houder van het European Certificate Psychotherapy (ECP).

Niek Ghekiere
Niek Ghekiere

België

Algemeen Directeur & Master DBT

Als zoon van Dirk Ghekiere liep hij vele jaren aan de zijde van zijn vader. Hij kreeg en krijgt onderricht van hem in vuren hoeden, ceremonies opzetten en zweethutten. Hij is geïnitieerd firekeeper en ceremonial firewalk-instructor. Van onder meer Ron Evans, Gilbert Toledo en Hector Gomez kreeg hij meer verdieping in het ceremonieel werken en zweethutten begeleiden. Niek Ghekiere is als creatief therapeut een erkend dans- en bewegingstherapeut en draagt een Master in Dance Movement Therapy (MaDMTh). De opleiding die hij volgde tot neo-reichiaans therapeut ondersteunt en verscherpt hem in het begeleiden van mensen en groepen. Hij heeft een privépraktijk, waar hij individuele- en groepstherapie geeft en is directeur van het therapie- en opleidingscentrum AgapeBelgium. Hij is voormalig voorzitter van de vakgroep dans- en bewegingstherapie en verricht onderzoek naar lichaamsgerichte therapieën en spiritualiteitsbeleving.

Rachel Porter
Rachel Porter

United Kingdom

Attunement Process

Rachel Porter is een Engelse drama- en bewegingstherapeute (MA). Als therapeute verricht ze pionierswerk rond pre-linguïstische communicatie. Ze geeft les aan de masteropleiding voor “Sesame Drama and Movement therapy” aan de “Central School of Speech and Drama” (UK), waar ze “Movement with touch” doceert. Daarnaast is ze als therapeute verbonden aan de “Autistic Society and Early Years settings” in North London. Ze is geregistreerd therapeute, lid van de BADTHA.

Rahul Bharti
Rahul Bharti

Nepal

Ancient Healing

Rahul Bharti werd geboren in Goa, bij een Portugees-Indiaas gezin. Zijn interesse in het helpen van de medemens werd al op jonge leeftijd gewekt toen hij in aanraking kwam met "Ancient Massage". Zijn gave werd door zijn vader gezien en die maakte het voor Rahul mogelijk om onder de vleugels van verschillende spirituele leraren in Sri Lanka, India en Thailand, zijn pad te vervolgen in 'ancient healing'. Intensieve en diepgaande trainingen hebben Rahul gevormd tot een zeer fijngevoelige therapeut. Naast meester in Ancient massage en energy worker is Rahul ook verloskundige. Hij deelt met liefde al zijn kennis over de Ayur Veda (de wetenschap van het leven), de Vedische keuken, de werking van geneeskrachtige kruiden en hoe het lichaam optimaal gezond te houden.

Ramon Nestor Vega
Ramon Nestor Vega

Argentinië

Bondingpsychotherapie

In loving memory.

Sara Dykmans
Sara Dykmans

België

Ratels & vrouwenhutten

Sara Dykmans (1974) werd in 2005 opgeleid tot TranceDans facilitator door Wilbert Alix aan het Natale Institute International. In 2011 beëindigde ze de opleiding Integrale therapie en sjamanisme, Agape, Koolskamp. Ze volgde opleidingen systemisch werken bij Atelier Levenskunst, Wilrijk en Umbra, Antwerpen. Bij Daan Van Kampenhout leerde ze systemisch werken met het medicijnwiel voor individuele cliënten. Na een grondig ervaringsgericht traject werd ze in 2018 geïnitieerd als zweethutleidster door Dirk Ghekiere. In 2019 beëindigde ze een opleiding zandspeltherapie, Educatieve Academie, Antwerpen en werd ze gecertificeerd als trainer in programma’s rondom storytelling, AgapeBelgium. Ze is werkzaam als vormgeefster in theater, ontwikkelt sociaal-artistieke projecten en is bezieler van Wilde vlechten vzw, een vlechtwerk van kunst, ritueel en participatie.

Sigrid Exelmans
Sigrid Exelmans

België

Storytelling

Sigrid is opgeleid als leerkracht en verhalenverteller. Sinds 1992 bestuiven beiden elkaar en gaandeweg zijn verhalen de bovenhand gaan nemen. Ze vertelt Noordse, Germaanse en Keltische mythen, volkssprookjes en -verhalen. Sigrid volgde op de opleiding Ervaringsgerichte Therapie en Sjamanisme in Agape, Koolskamp en is geïnitieerd vuurloop- en zweethutleidster. Ze nam ook deel aan een summerschool bij dr Martin Shaw, ware meester verteller. Als Master Chief Storyteller geeft ze workshops waarin storttelling ingezet wordt als reflectiemodel en je onder gedompeld wordt in een bad van verhaal.

Stephan Marchant
Stephan Marchant

België

Creatieve Processen

Ik ben Stephan Marchant, geboren in 1978 te Leuven en bezieler van de VZW Move2Create. Als creatieve vernieuwer heb ik een passie voor mensen, beweging en playfulness. Ik hou ervan mensen letterlijk en figuurlijk in beweging te brengen. Enerzijds uit zich dit in mijn loopbaan in Human Resources die ik voornamelijk uitgebouwd heb op terreinen als organisatiecultuur, leren & ontwikkelen en artistieke interventies. Anderzijds ben ik reeds jaren actief als creatief-procesbegeleider en dans- & bewegingstherapeut binnen Move2Create waar ik dans en beweging inzet voor menselijke groei en verbinding.

Stephanie de Bruijckere
Stephanie de Bruijckere

Nederland

Laban Bartenieff Movement System / Algemeen Directeur

Stephanie de Bruijckere is een internationaal trainster die zich heeft gespecialiseerd in dynamische ontspanningswerkvormen, Laban Bewegingsanalyse en Bartenieff Fundamentals. Zij is een erkend dans- en bewegingstherapeute en gecertificeerd bewegingsanalist (CMA). Zij doceerde in de internationale trainingen van het Laban Institute for Movement Studies in New York en werkte mee in programma’s zoals ‘embodied leadership’, ‘dynamic relaxation’ en nog meer. Zij is verbonden als coördinator en trainster in de opleiding dans- en bewegingstherapie van AgapeBelgium.

Sofie Vanhaecke
Sofie Vanhaecke

België

Licenciaat L.O., psychomotorisch therapeut, dans- en bewegingstherapeut, gecertificeerd bewegingsanalist (CMA), Pesso-psychotherapeut, 17 jaar werkervaring binnen psychiatrische ziekenhuizen, specialisatie: Lichaamsgerichte therapie bij angst - en stemmingsstoornissen, complex trauma en DIS, in groep en individueel, Somatic Experiencing Practitioner (SEP), gecertificeerd TRE provider Oprichtster en docent improvisatie in dansschool Studio Credo.

Toroa Aperahama
Toroa Aperahama

Nieuw-Zeeland

Haka

Toroa werd vanaf de geboorte opgevoed door zijn geliefde grootmoeder, Te Wharehau, en 6 ouderlingen van zijn stam op de traditionele manieren van zijn volk. Momenteel geeft onder meer les in Haka, de traditionele dans van de Maori. Deze haka is door Toroa zelf gecomponeerd, waardoor hij een geschenk kan geven aan de mensen van dit land om zich opnieuw te verbinden met hun eigen oude cultuur. Momenteel geeft Toroa les in Haka, de traditionele dans van de Maori. Deze haka is door Toroa zelf gecomponeerd, waardoor hij een geschenk kan geven aan de mensen van dit land om zich opnieuw te verbinden met hun eigen oude cultuur. Tijdens zijn workshops krijg je de unieke kans om deze originele Haka / Battle Cry in zijn volledigheid te leren en te perfectioneren. Je leert over de Maori-filosofie achter de haka, zijn oorsprong, zijn betekenis. In de gebroken wereld van vandaag is Toroa's missie om de speer te gooien ... Te Tao Aroha / The Spear of Love ... Hij mist nooit. Zijn haka-workshops zijn zeer energiek en vol Liefde.

Ward Ghekiere
Ward Ghekiere

België

Weerbaarheidstraining voor jongeren & vuurlopen

Ward Ghekiere leerde op 12 jarige leeftijd het vuurlopen kennen. In 2000 begon Ward aan de opleiding ortho. Hij werkte 16 jaar met jongeren die geplaatst zijn in een voorziening. De fascinatie voor het vuurlopen bleef echter. In april 2016 werd hij gecertificeerd door Agape Belgium. Daarnaast volgde Ward ook verschillende vormingen/opleidingen die zijn skills binnen het begeleiden van groepen konden helpen. Enkele voorbeelden hiervan zijn: sociale vaardigheden, contextuele benadering, life space crisis intervention, omgaan met agressie, stad van axen, installatietechnieken (het installeren van rappel enz..), bushcraft, active reviewing, Rots en Water… Ward richtte Liganta Forto op, waarin andere skills zoals bushcraft en ervaringsleren ook meer tot uiting komen in het begeleiden van teams en andere groepen. Zijn dagen vult hij met Weerbaarheidstrainingen – individuele coaching van kinderen en jongeren – bezinningen – pedagogosche studiedagen – vuurloop en kampen.

©2023 Agape Belgium | Algemene voorwaarden | Privacybeleid | Juridische informatie | Covid19-informatie